fbpx

7 sjove ting, du (måske) ikke vidste om Frederiksberg Centrets spisesteder

Udløbet

Hvad har chokolade egentlig at gøre med kongefamilien og et hotel? Find svaret i vores fun facts om Frederiksberg Centrets spisesteder lige her.


42Raw på plan 3

Brunch uden æg og bacon

Vidste du, at 42Raw i Frederiksberg Centret er 100 procent plantebaseret? Det betyder, at maden er helt uden tilsætningsstoffer, sukker, gluten og laktose. I stedet finder du masser af grøntsager og gode fedtstoffer.

Hos 42Raw kan du få en brunch, hvor røræg og bacon er skiftet ud med humus, avocado og glutenfri pandekager med gojibær. Kaffen kan købes med mandelmælk, og hvis du er helt med på de nyeste trends, kan du også få en Matcha Latte lavet af pulveriseret grøn te.

Glutenfri og mandelshakes i FRB C. Shopping

“Vores filosofi i 42Raw er, at mad og drikke skal give dig energi og ikke gøre dig træt bagefter. Og så er vi stedet, hvor du kan få sandwich, brunch, kager og kaffe uden at være nødt til at styre uden om en masse gluten og laktose,” forklarer manden bag 42Raw Jesper Rydahl.

På menuen hos 42Raw i Frederiksberg Centret finder du derfor både glutenfri boller af rismel, bøffer af svampe og shakes lavet på mandelmælk.

42RAW’s brunch


Holm’s café og bager på plan 1 og 2

Et familiebageri med historie

Vidste du, at Holm’s Bager og Holm’s Café udspringer af Københavns ældste bageri, Marstrand, på Købmagergade, der blev grundlagt helt tilbage i år 1740?
Det yderst populære Marstrand var i 1980’erne ejet af Flemming Holm Knudsen.
Flemming solgte Marstrand og åbnede i stedet sit eget bageri i Illum i 1988, som først hed Illums Bageri og senere blev omdøbt til … du gættede det, Holm’s Bager!

Brød efter gamle traditioner

Siden har Holm’s Bager udviklet sig til et familieforetagende, men Flemming
Holm Knudsen er stadig bagermester på 40. år.

I Holm’s Bager og Holm’s Cafe i FRB.C får du brød “bagt efter de
gamle traditioner og helt fra bunden. Her er ingen færdigblandinger,” fortæller Jette Holm Madsen.

holmsmiljo
Holm’s bageri

Sv. Michelsen Chokolade på plan 2

Kongelig Hofleverandør

Kvalitetschokolade kan gøre de fleste chokoladeelskere lykkelige. Også kongefamilien, som i 1992 tildelte Sv. Michelsen Chokolade den ærefulde titel Kongelig Hofleverandør.

Chokoladevirksomheden startede egentlig som konditori i 1933. Men da grundlægger Svend Erik Michelsen begyndte at producere chokolade, var han så god til det, at han kastede al sin kærlighed på fyldte chokolader.

Legendariske flødeboller og fairtrade

Sv. Michelsens chokolade sælges i dag i over 250 specialforretninger, men i FRB.C finder du en af de chokoladebutikker med det største udvalg af de royale chokolader og legendariske flødeboller pisket af æg fra fritgående høns.

Sv. Michelsen Chokolade handler desuden, som de første i Danmark, alt sin chokolade under det internationale Fairtrade Kakaoprogram. Besøg Sv. Michelsens i Frederiksberg Centret og smag de skønne chokolader.

flodebollermiljp01
Sv. Michelsen Chokolade flødeboller


Palæo på plan 3

Takeaway fuld af vitaminer

Vidste du, at Palæos mad hverken indeholder stivelse, brød, pasta, ris eller kartofler? Til gengæld er det fuld af gode, friske råvarer i form af kød, fisk, grønt og nødder.

Idéen med Palæo er nemlig, at der ikke må være noget forarbejdet mad på menuen som stivelse, tilsat sukker, konserveringsmidler, gluten eller laktose. Det skal i stedet være sundt og lækkert og dermed gøre op med idéen om, at takeaway er usundt.

Spisestedet i FRB.C er derfor både til hardcore palæo-entusiaster og til dem, der blot gerne vil have sund takeaway.

Morgenmadsbowle med matcha-te

Prøv en af Palæos fire nye morgenmadsbowler. Du kan få en med acai, en med matcha samt to proteinbowls med kakao eller jordbær, som alle blendes med ananas, avokado og kokos og toppes med frisk frugt, birkes eller kokos.

Morgenmadsbowlerne, som kan købes i Frederiksberg Centret, er både sunde, nærende og hurtige at lave, og så giver de en dejlig, frisk start på dagen.

bowls
Morgenmadsbowle fra Palæo

JOE & THE JUICE på gadeplan og plan 1

Et people company

Alle kender JOE & THE JUICE, der ligger på hippe placeringer rundt om i København og i resten af Danmark. Men vidste du, at stifteren Kasper Basse bruger ordet “people company” om caféen, fordi atmosfæren og serveringen skal vægte lige så højt som den sunde mad?

Det er grunden til, at caféen altid spiller de nyeste beats, og at stemningen bag disken er høj og til tider ret så kæk. Juicerne, som ekspedienterne hedder, er nemlig sammensat i særlige teams, så der skabes en helt bestemt holdånd, som skal smitte af på kunden.

Et energiindspark i Frederiksberg Centret

JOE & THE JUICEs atmosfære er ikke bare populær i Danmark. Kæden findes i metropoler som New York og London, hvor besøgende er vilde med konceptet.

Besøg Joe i FRB.C, og mærk stemningen, lyt til de populære beats, og nyd en Powershake eller en Energizer.

joejoe
Sandwich og shake fra JOE & THE JUICE

Starbucks på plan 1

Verdens største kaffekæde

Var du klar over, at Starbucks først kom til Danmark i 2007, og at den første selvstændige Starbucks faktisk først åbnede i 2014 i Danmark?

Verdens største kæde af kaffe­barer er ellers over 30 år gammel, og de fleste rejseglade danskere har prøvet en af kaffegigantens mere end 23.500 kaffebarer rundt om i verdens metropoler. Alligevel skulle der gå mange år, inden vi i Danmark kunne nyde godt af den populære kaffe.

Kaffe på den solrige side af Frederiksberg Centret

Efter kæden er åbnet i Danmark, er den vokset til 18 kaffebarer, og en af dem ligger lige her hos os – på den solrige side af FRB.C Shopping. I kaffebaren finder du alle de populære frappuccinoer, espressoer og lækre kager, der har gjort kæden til verdens mest populære kaffebar.

starbuckude
Starbucks’ terasse


 

Hotel Chocolat på plan 1

Egen kakaoplantage i Caribien

Den er god nok; luksus-chokolatier Hotel Chocolat er rent faktisk også et hotel! Det hedder dog ikke Hotel Chocolat, men Boucan, og ligger i smukke omgivelser på chokoladebrandets egen kakaoplantage på øen Saint Lucia i Caribien.

Spahotellet er en drøm for chokoladeelskere, der kan opleve alle sider af chokoladeproduktionen og samtidig bo i luksuriøse omgivelser.

Eksklusiv chokoladebutik i FRB. C Shopping

Har du ikke lige tid eller råd til en tur til Caribien, kan du smage på den eksklusive chokolade i FRB.C Shopping, hvor en af de eneste tre butikker uden for England ligger.

Med brandets mantra ‘mindre sukker, mere kakao’ er du sikker på at finde chokolade med masser af kakaosmag.

Boucan - Kakaoplantage i Caribien
Boucan – Kakaoplantage i Caribien