Opskrifter der smager af sommer, frbc

Opskrifter der smager af sommer

Lav den skønneste sommermad, der gør dig helt glad indeni, og hvor hver en bid smager som en rejse gennem eksotiske destinationer.


Salat med burrata, fersken og grillede grøntsager (4 personer)

  • 2 røde peberfrugter
  • 20 røde cherrytomater på stilk
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 2 modne ferskner, uden sten
  • 2 små, rå, gule rødbeder, skrællede
  • 2 håndfulde rucola
  • 8 gule cherrytomater
  • 20 kalamataoliven, uden sten
  • 2 kugler burrata eller bøffelmozzarella

Krydderolie

  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 6 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • Saften af 1/2 citron
  • Havsalt og friskkværnet peber

Varm ovnen op til 200 grader, og læg bagepapir på en bageplade. Skær peberfrugter i skiver på 2 cm tykkelse, og kom dem og tomaterne på bagepladen. Dryp olie, salt og peber på, og vend det rundt. Bag i 20-25 minutter, eller til det er mørt og let branket.

Krydderolie: Kom alle ingredienser i en food­processor, og blend, til det er groft blandet. Stil til side.

Salat: Skær ferskner i både, riv rødbederne, og læg begge dele oven på rucola’en ­sammen med peberfrugter, ovnbagte og friske tomater og oliven. Riv ­burrataen i store stykker, og læg den øverst. Servér med rødbedecreme, og dryp med krydderolie.


Rødbedecreme

 

  • 500 g rå rødbeder, trimmede, uden top og skrællede
  • 2 modne avocadoer, uden sten og kødet gravet ud
  • fintrevet skal og saft af 2 usprøjtede citroner
  • 2 spsk syltede kapers, afdryppede og skyllede
  • 1 spsk dijonsennep
  • havsalt og friskkværnet sort peber

Riv rødbederne, kom dem i en foodprocessor eller blender sammen med resten af ingredienserne. Krydr med salt og peber og kør det sammen. Opbevar rødbedecremen i køleskabet i et glas med luk tæt låg – den holder sig frisk i 4-5 dage.


Chermoula bagt aubergine med krydrede kikærter (4 personer)

4 auberginer

Chermoula

  • 4 fed hvidløg, pillede
  • 4 tsk stødt ­spidskommen
  • 4 tsk stødt koriander
  • 2 tsk røget paprika
  • 1/2 tsk havsalt
  • 1/2-1 tsk chiliflager
  • 6 spsk ekstra ­jomfruolivenolie
  • Saften af 1 citron

Krydrede kikærter

  • 3 rødløg, pillede
  • 1 ds (400 g) kikærter, skyllede og ­afdryppede
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1/4-1/2 tsk chiliflager
  • 2 spsk ekstra ­jomfruolivenolie
  • Saften af 1/2 citron
  • Havsalt og friskkværnet peber

Citrussalat

  • 2 appelsiner, skrællede
  • 35 g mandler, ristede
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld rucola
  • 4 spsk rosiner
  • 1 spsk ekstra ­jomfruolivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber

TIP! I føtex’ grønne marked finder du det lækreste udvalg af både lokale råvarer og eksotiske specialiteter.


Green Kitchen derhjemme af Luise Vindahl og David Frenkiel, BOGhandleren, 299,95 kr.
Green Kitchen derhjemme af Luise Vindahl og David Frenkiel, BOGhandleren, 299,95 kr.