Panerede vagtelæg er en utrolig lækker og lille haps, som fungerer virkelig godt til et glas bobler. Her serverer du den med en skøn trøffelmayo.

Panerede vagtelæg med trøffelmayo

Sådan laver du panerede vagtelæg med trøffelmayo

  1. Kom æggeblommer, sennep og salt i en skål. Pisk, og tilsæt olien gradvist. Pisk til en tyk og cremet mayonnaise. Smag til med citronsaft og peber og til sidst trøffelolie.
  2. Kog æggene i 2 min. Tag dem op, og læg i iskoldt vand. Pil dem forsigtigt, og tør dem godt.
  3. Vend æggene først i hvedemel tilsat salt og peber. Dernæst i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp. Gentag, så du dobbeltpanerer.
  4. Varm olie op, og fritér æggene et par minutter, til de er gyldne og sprøde.
  5. Servér med trøffelmayonnaise.

Måltid for 4 personer

Trøffelmayonnaise 
2 stk Æggeblomme
1 spk. Trøffelolie
1 knivsp. Peber, friskkværnet
1/2 stk Citron
1 1/2 dl Olie, smagsneutral 
1/2 tsk Flagesalt 
2 tsk Sød sennep 

Panerede vagtelæg

2 dl Pankorasp
2 stk Æg
1 knivsp. Peber, friskkværnet
1 knivsp. Køkkensalt
3/4 dl Hvedemel
12 stk Vagtelæg
5 dl Olie