Åbningstider i dag I dag →

Danish (Denmark)

Danish (Denmark)

English (United Kingdom)

Søg

PLUS+ tilmelding

Der er desværre sket en fejl i oprettelsen. Prøv igen

Tillykke! Du er nu oprettet som PLUS+ medlem

Vilkår og betingelser for PLUS+

Rediger Min Bruger

Der er desværre sket en fejl ved opdateringen af profilen. Prøv igen

Afmeld

Anmod om arkiv

Gør følgende for at få tilsendt dit arkiv Før vi kan sende dig det fulde arkiv med den data, der er opbevaret på dig, har vi brug for at du bekræfter, at det er dig, der har efterspurgt arkivet. Derfor er der sendt et link til den email, som du har oprettet dig med. Når du modtager emailen er der er link, som henter din data. Dette link er aktivt i 24 timer og kan kun bruges 1 gang. For at bestille arkiv, tryk OK.

Skift Email

Bekræft afmelding

Skift email

Din e-mail adresse i PLUS+ er nu ændret

Der skete en fejl, prøv igen senere

Forside

Butikker

Spisesteder

Det sker

Nyheder & Tilbud

Inspiration

Om PLUS+

Information

Praktisk info

Åbningstider

Parkering

Gavekort

Turistguide

Om Frederiksberg Centret

Find os

Job

Kontakt

Solsikkesnoren

Vidste du?

  • Forside
  • Butikker
  • Spisesteder
  • Det sker
  • Nyheder & Tilbud
  • Inspiration
  • Om PLUS+
  • Information
    • Praktisk info
    • Åbningstider
    • Parkering
    • Gavekort
    • Turistguide
    • Om Frederiksberg Centret
    • Find os
    • Job
    • Kontakt
    • Solsikkesnoren
    • Vidste du?

Opskrift: Den store julemiddag

Der er intet som middagen juleaften. Specielt ikke, når vigtige ingredienser som tid og kærlighed er tilføjet. Med de rette redskaber og råvarer bliver det en leg at forkæle familien med den bedste julemiddag. Her er en opskrift på den lækreste julemiddag med både and, steg, rødkål og selvfølgelig sovsen.


Anden:

En Oscar fritgående and er en af de mest kødfulde ænder. Den har en høj slagtealder (91 dage), så der er masser af kød på den. Alternativet er en Oscar frilands Mulard­and, som er en krydsning mellem en Peking- og Berberieand. Pekinganden tilføjer den gode smag, og berberieanden det bedste brystkød. Du kan sagtens lave anden dagen i forvejen.
Steg anden, indtil der er ca. 20 min. tilbage af tilberedningstiden, skær den ud, og fordel æble-sveskefyldet over stykkerne i en bradepande. På dagen pensler du stykkerne med smør og varmer dem i cirka 20 min. ved 200 °C.

Stegen:

Den gode Antonius krogmodnede svinekam er den perfekte flæskesteg til jul. Kødet modnes på krog i 14 dage hos slagteriet, hvilket gør, at mørheden og smagen skydes i vejret, og sværen meget nemt bliver sprød.
Antonius er en krydsning af dansk landrace og Yorkshire, og du får et godt marmoreret stykke kød sammenlignet med almindeligt svinekød. Og så er Antonius altid dansk kød! Hvis du vil have en ekstra saftig steg, så prøv at marinere kødet i en saltlage.

Tip! Du kan også bestille din and, gås eller steg hos slagteren i Føtex.

Saltlagen:

  • 50 g salt
  • 1 l vand
  • 1 spsk. sukker
  • 2-3 laurbærblade
  • 5 nelikker
  • Friskkværnet peber
  • 1 lille stang kanel

Kog det hele sammen, og køl lagen helt ned. Lav nok til, at hele stegen kan dækkes i et fad. Stegen lægges i lagen og sættes i køleskab et døgns tid. Derefter duppes den tør og tilberedes som planlagt.

Sovsen:

Et godt gammelt husråd til den perfekte sovs er at tilsmage med en gastrik, som er en karamelliseret vineddike-sirup. Den tilfører både bitterhed, sødme og frugtighed til sovsen og er lige den je-ne-sais-quoi, man altid mangler. Den er ret simpel at lave selv og rækker længe.

Gastrikken:

  • 100 g sukker
  • 2 dl æbleeddike eller anden frugteddike
  • Laurbærblad

Smelt sukkeret til en mørk karamel i en gryde. Tilsæt eddiken og laurbærbladet, og kog det igennem, til karamellen igen er ­opløst, og konsistensen er som sirup. Opbevar gastrikken i en tætlukket beholder.

Rødkålen:

Hvis det virker helt uoverskueligt at lave rødkålen selv, er det ingen skam at nappe den færdiglavede i glas. Men når det er sagt, tager det virkelig ikke lang tid at lave den selv, og resultatet er en lækker smagsoplevelse. Du kan i øvrigt med fordel lave den i rigtig god tid.

  • 1 kg rødkål
  • Fedtstof – enten andefedt eller smør
  • 1-2 æbler i både
  • 2 dl æbleeddike
  • 2 dl ribssaft
  • 150 g sukker
  • 2 stjerneanis
  • 2 laurbærblade

Snit rødkålen i tynde strimler på cirka 0,5 cm. Varm fedtstoffet i en stor gryde, og steg rødkålen i ca. 5 min. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det småsimre i 30 min. Smag til med salt, peber og mere surt eller sødt, efter din smag. Skold nogle gode sylteglas, og opbevar rødkålen helt tætlukket. Den har godt af at trække og kan snildt stå en måneds tid på køl.


Vi ønsker alle vores kunder en rigtig glædelig jul.

Bon Appétit!


Bliv endnu mere inspireret

Test

Opskrift: Spiseligt juletræ af honningkage

Bla

Guide til årets julebord

Test

Opskrift: Den store julemiddag

Vis mere inspiration

Er du tilmeldt FRB.C PLUS+?

Fortjener du også lidt ekstra? Så tilmeld dig FRB.C PLUS+ og få gode tilbud, særlige invitationer og små overraskelser.

Læs mere om FRB.C PLUS+ her

Find det vigtige

Åbningstider Butikker Find os Parkering Køb gavekort her Tidligere afholdte events Udlejning af butikslokale Shoppingcentre i DSC

Kontakt os

Frederiksberg Centret

Falkoner Allé 21

2000 Frederiksberg

Kontakt os her      →

Find vej på Google Maps

Følg os på Instagram

Følg os på Facebook

En del af Danske Shoppingcentre

|

Privatlivspolitik

|

Cookies

Privatlivspolitik

|

Cookies

*Indholdet i butiksnyheder og tilbud på vores platforme stammer direkte fra vores enkelte butikslejere og/eller butikskæder. Danske Shoppingcentre og Frederiksberg Centret påtager sig intet ansvar for dette indhold. Den enkelte butik/butikskæde tager forbehold for eventuelle pris- og korrekturfejl, tekniske fejl samt udsolgte varer.