Åbningstider i dag I dag →
    Log ind/Tilmeld

Danish (Denmark)

Danish (Denmark)

English (United Kingdom)

Søg

PLUS+ tilmelding

Der er desværre sket en fejl i oprettelsen. Prøv igen

Tillykke! Du er nu oprettet som PLUS+ medlem

Vilkår og betingelser for PLUS+

Rediger Min Bruger

Der er desværre sket en fejl ved opdateringen af profilen. Prøv igen

Afmeld

Skift Password

Anmod om arkiv

Gør følgende for at få tilsendt dit arkiv Før vi kan sende dig det fulde arkiv med den data, der er opbevaret på dig, har vi brug for at du bekræfter, at det er dig, der har efterspurgt arkivet. Derfor er der sendt et link til den email, som du har oprettet dig med. Når du modtager emailen er der er link, som henter din data. Dette link er aktivt i 24 timer og kan kun bruges 1 gang. For at bestille arkiv, tryk OK.

Bekræft afmelding

Butikker

Spisesteder

Det sker

Nyheder & Tilbud

Inspiration

Om PLUS+

Information

Praktisk info

Åbningstider

Parkering

Gavekort

Mit PLUS+

Turistguide

Om FRB.C Shopping

Find os

Job

Kontakt

SHARE NOW - Lej en delebil til din shoppetur

Solsikkesnoren

  • Butikker
  • Spisesteder
  • Det sker
  • Nyheder & Tilbud
  • Inspiration
  • Om PLUS+
  • Information
    • Praktisk info
    • Åbningstider
    • Parkering
    • Gavekort
    • Mit PLUS+
    • Turistguide
    • Om FRB.C Shopping
    • Find os
    • Job
    • Kontakt
    • SHARE NOW - Lej en delebil til din shoppetur
    • Solsikkesnoren

Opskrift: Spiseligt juletræ af honningkage

 

Julen nærmer sig, og det er tid til at samle familien om årets julebagning. Duften af kanel og søde sager i ovnen og små listefingre, der skal prøvesmage, er indbegrebet af julehygge. Hvad med at lave julebag, som samtidig kan stå og pynte og dufte i stuen hele december?

Tobias fra Den Store Bagedyst har lavet en bog med fine opskrifter på spiseligt julepynt til din december. Prøv denne spiselige variant:

Tobias opskrift på honningkagetræ (1 stk.):

Honningkager:

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 80 ml lys sirup
  • 40 ml mælk
  • 320 g hvedemel
  • 1 tsk. natron uden top
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt ingefær

Royal icing:

  • 1 æggehvide
  • 250 g flormelis
  • Evt. 1 tsk. citronsaft

Pynt:

  • Sukkerkugler

Sådan laver du honningkagerne:
Smelt smør, sukker, sirup og mælk i en gryde ved lav varme. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Når blandingen i gryden er smeltet, sigtes de tørre ingredienser heri. Tag gryden af varmen, og rør det hele sammen, til dejen har samlet sig.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 5 mm. Læg den på en bakke eller bageplade, og lad dejen hvile i køleskabet natten over eller i 6-8 timer.
Tænd ovnen på 180°. Udstik 8-10 stjerner, i forskellige størrelser, eller udskær dem på øjemål. Overskydende dej kan samles, udrulles og udstikkes, hvis der mangler dej.
Placér stjernerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter alt efter størrelse. Hvis det skal være et juletræ, der holder helt til juleaften, er det vigtigt, at kagerne får nok i ovnen og ikke er for bløde, når de er afkølede. Skal træet derimod spises inden for et par dage, er det ikke lige så vigtigt. Afkøl bundene.

Sådan laver du royal icing:
Kom alle ingredienserne i en skål, og saml dem med et piskeris. Kom icingen i en lufttæt sprøjtepose med en lille, rund tylle – der er til mere, end du skal bruge, men det er svært at lave halv portion, når der er en æggehvide i.

Sådan samler du honningkagetræet:
Dekorér hver stjerne med icingen. Brug også icingen som en slags lim, når stjernerne skal lægges forskudt oven på hinanden. Placér den største stjerne nederst, og arbejd derefter opad. Pynt spidserne med sukkerkuglerne.

Opskriften er lånt fra Tobias’ Jul – 24 slags spiselig julepynt (du ikke behøver hænge op) af Tobias Hamann-Pedersen BOGhandleren, 149,95 kr.


Andre konfektbøger:

Mangler du inspiration til andre spiselige julelækkerier, så prøv en af de to fine bøger her, med masser af gode og smukke opskrifter. Har du ikke tid til at bage et julekagetræ eller konfekt, kan du også købe friske, lækre honninghjerter hos Holm’s Bager i Frederiksberg Centret.

 

Konfekt af Annemette Voss, BOGhandleren 169,95 kr. & Hey! Det er ­hjemmelavet konfekt af Julie Hey, BOGhandleren, 199,95 kr.

 

1. Skærebræt fra Raumgestalt, Inspiration, 379,95 kr. 2. Vaniljestænger, føtex, 45,95 kr. 3. Kniv, HAY/v. Bahne, 99 kr. 4. Viskestykke, HAY/v. Bahne, 149 kr. for 2 stk. 5. Kageform fra Cook & Baker, Imerco, 89,95 kr. for 4 stk. 6. Palet fra For Food Lovers, Bahne, 25 kr. 7. Piskeris, Søstrene Grene, 14,90 kr. 8. Kagerulle i marmor, HAY/v. Bahne, 69 kr. 9. Kagerulle i bambus fra Endeavour, Bahne, 129,95 kr. 10. Decilitermål, Bahne, 40 kr. 11. Kageudstikkere fra Zenker, føtex, 39,95 kr. for 12 stk. 12. Kageudstikkere, Panduro, 134,95 kr. for 24 stk. Øvrigt: Valnødder, kanelstænger, økologiske æg, rørsukker og mel, føtex, se dagspris i butikken


Bliv endnu mere inspireret

Efterårsmode 2022

Efterårsmode 2022: De 6 vigtigste tendenser | FRB.C Shopping

Klassiske tanktops, behagelig strik, nuancer af grøn, sporty bomberjakker og den tilbagevendende mininederdel. Læs om efterårsmoden 2022 her.

Bæredygtigt tøj - disse materialer og mærker skal du kigge efter

Personlig styling - Mød de tre vindere

Personlig styling - Mød de tre vindere

Over 2000 af vores følgere på de sociale medier deltog i den store konkurrence om en personlig styling samt tøj for 5.000 kr. Tre heldige vindere blev fundet - mød dem her og se deres fantastiske makeovers. 

Vis mere inspiration

Er du tilmeldt FRB.C PLUS+?

Fortjener du også lidt ekstra? Så tilmeld dig FRB.C PLUS+ og få gode tilbud, særlige invitationer og små overraskelser.

Læs mere om FRB.C PLUS+ her Gå til Mit FRB.C PLUS+ Hent FRB.C PLUS+ app’en Åbn FRB.C PLUS+ app’en

Find det vigtige

Åbningstider Butikker Find os Parkering Køb gavekort her Tidligere afholdte events

Kontakt os

FRB.C Shopping

Falkoner Allé 21

2000 Frederiksberg

Kontakt os her      →

Find vej på Google Maps

Følg os på Instagram

Følg os på Facebook

En del af Danske Shoppingcentre

|

Privatlivspolitik

|

Cookies

Privatlivspolitik

|

Cookies