Opskrift på fastalavnsboller
Fastelavnsboller er bare fantastiske! Den sprøde skal kombineret med cremet fyld er et hit hos de fleste - både store som små.
Den traditionelle fastelavnsbolle er fyldt med vaniljecreme, syltetøj, romonce eller chokoalde, men de kan faktisk blive endnu bedre! Fyld dem med skumfiduser, oreos, twix, snickers og friske bær - så får du en fastelavnsbolle, som du og familien sent vil glemme.
Ingredienser
- 1 pakke butterdejsplader
- 8 skumfiduser
- Oreos Twix bites
- Snickers bites
- Hindbær
- 2 æg
- Rørsukker
- 2,5 dl. piskefløde
- 1 spsk. vaniljesukker
- 3 spsk. flormelis
- 100 g. drænet yoghurt
Sådan gør du
- Rul butterdfejspladerne ud, og udstrik 8 runde stykker dej ,ed udstikker eller et stort glas.
- Halver skumfiduserne og placer dem midt på 4 af dejstykkerne
- Halver dine oreos, og placer dem samt twix, sneakers og bær ovenpå skumfiduserne.
- Pisk æggene sammen og pensel kanterne
- Læg de 4 resterende dejplader ovenpå de fyldte dejplader som et låg
- Tryk kanterne godt sammen og form fastelavnsbollen blidt.
- Læg fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir og pensel med æg
- Drys rørsukker på toppemn af fastelavnsbollerne
- Bag dem ved 175 grader i 20 minutter
- Lad fastelavnsbollerne køle af i ca. 30 minutter
- Bland piskefløde, vaniljesukker og flormelis og pisk det til det bliver fast
- Vend drænet yoghurt i flødeskummen
- Kom det i en sprøjtepose
- Når fastelavnsbollerne er afkølet, halveres de med en skarp kniv
- Sprøjt flødeskummen i underbollen - og spar endelig ikke på det
- Placer endnu en halveret oreo, twix, sneakers og bær ovenpå flødeskummen
- Løg forsigtigt overbollen tilbage på og drys med flormelis
Velbekommen!