God kaffe, let at lave

For et par år siden fik jeg praktik på et tv-program, der krævede, at man mødte ind klokken 07.00 om morgenen. Som et daværende B-menneske syntes jeg, det var noget nær SKRÆKKELIGT! Umenneskeligt, næsten. Så jeg lærte at drikke kaffe. Først en stor latte med ét espressoshot. Så en dobbelt latte. Cappuccino. I dag drikker jeg dobbelt cortado – en dobbelt espresso med skum og en lille smule mælk i. Stor pige, haha!

En hel ny verden har åbnet sig for mig – jeg køber GOD kaffe, har en lækker espressomaskine. Et stempel til at stampe kaffen osv. Fine espressokopper. Og nu har jeg lige købt en stempelkande – det må trods alt være noget af det mest praktiske, når man har mange gæster. Jeg købte den i Bahne, nu jeg var der forleden (og så købte jeg også noget bilgear, som jeg må vise jer ved lejlighed – vi blev i foråret bilejere for første gang), og den laver altså en lækker kop.

I Føtex kan du købe kaffe fra Peter Larsen. Både det lille rejsekrus og stempelkanden er købt i Bahne. Og så fandt jeg lige en lille simpel guide til den gode kop i Føtex:

 

Sådan får du den perfekte kop kaffe

Du bør altid vælge friskmalet kaffe samt den rigtige formalingsgrad – groftmalet til kolbe- og stempelkaffe, fintmalet til filterkaffe og pulverfint til espresso. Den rette dosering er ca. 7 g pr. kop, og husk altid at bruge friskt, koldt vand fra hanen. Hvis du bruger kaffemaskine, skal du være opmærksom på både temperatur og bryggetid. Vandet skal være 92-96 grader, og brygtiden skal være mellem 4-6 min. Kortere eller længere tid giver enten en flad eller bitter kop kaffe. Du bør heller ikke brygge mere kaffe, end at den bliver drukket inden for en time, da den mister aromastoffer, hvis den står for længe. Kaffen holder sig bedst, hvis du opbevarer den i den oprindelige emballage og putter den i en lufttæt beholder. Så holder den sin aroma i ca. 14 dage.