Jeg har fået til opgave at sørge for snapsen til årets pigejulefrokost, som finder sted om et par uger. Det er derfor for længst på tide at produktionen igang.
Jeg elsker at eksperimentere med snaps, for ærligt talt – jeg bryder mig virkelig ikke om det i sin rene form. Der skal en smagsnuance til, før jeg har lyst til at sætte læberne til glasset. Tidligere på året har min kæreste eksperimenteret med hjemmelavet karamel i snapsen, og vores lavendler blev også klippet af uden for og kommet i en flaske – den blev meget koncentreret og parfumeret, kan jeg fortælle, uf! Meget speciel.
Jeg har fundet en ret lækkertlydende opskrift i Irmas lille blad, som jeg har forsøgt mig med i denne omgang. Den vil jeg allerydmygst videregive til jer, samtidig med at AL kreditten skal gives til journalisten bag, som er anonym.
Ingredienser til selve chokoladesnapsen:
En god flaske snaps – jeg foretrækker O.P. Andersons Orignale eller den bløde fra Emma Brøndum!
Et par kviste citrontimian, alternativt citronmelisse, hvis det er helt umuligt at opstøve (jeg lykkedes i fjerde butik at finde citrontimian)
100 g GOD mørk chokolade fx fra Hotel Chocolat eller Valrhona
10 g rørsukker
Chokoladen hakkes og kommes i snapsen – brug evt. et par patentflasker (mine er købt i Søstrene Grene) at dele snapsen over i. Når alle ingredienser tilsættes er der ikke plads i den originale snapseflaske. Tilsæt rørsukker og citrontimiankvistene.
Lad den trække i en uges tid eller længere – jo længere den trækker, jo mere smag af chokolade. Ryst den hver dag, så chokoladen blander sig godt og bliver opløst. Inden servering sigtes væsken gennem et rent klæde og hældes tilbage i flasken for at slippe for rester og bundfald.
Den originale opskrift foreslår at servere den som cocktail. Jeg skal dog transportere flaskerne, og derfor vil jeg lave dem helt færdige hjemmefra, og vil derfor på dagen tilføje resten af ingredienserne i stedet for at tilføje dem enkeltvis i glasset.
Til 70 cl choko-klementinsnaps:
Hele din chokoladesnaps, svarende til 70 cl snaps
56 cl friskpresset klementinsaft
28 cl sukkerlage (3 dl sukker og 3 dl vand koges op indtil sukkeret er opløst, kan opbevares på køl længe)
14 cl citronsaft fra gode økocitroner
Tilføj de sidste ingredienser og pynt evt. det toppede snapseglas med lidt revet chokolade.
SKÅL!
// C