Luksuschokolade fra Hotel Chocolat

Det er god skik at møde op med en værtindegave

Emma Gad har ikke levet forgæves, og den dag i dag er det stadig en høflig gestus at møde op til fest og middag med en værtindegave – eller en værtsgave naturligvis. Især hvis den, der holder arrangementet, har stået i køkkenet det meste af dagen. Jeg har lært det hjemmefra, og gør det altid, hvis det ikke bare er en casual hyggeaften, og synes også selv, at det er dejligt at andre sætter pris på invitationen og ikke mindst dén planlægning og slid, der kan ligge i at holde sammenkomster. Det behøver på ingen måde at være en stor ting, men det behøver heller ikke altid være den billige vin fra Netto eller den halvkedelige blomst fra tanken.

Hvem kan sige nej tak til chokolade?

Jeg kender ikke ret mange faktisk. Især ikke de, der har smagt de himmelske chokolader fra Hotel Chocolat. Fra fyldte chokolader over champagnetrøfler, chokoladeovetrukne kirsebær, fudge og chokolademoussekugler til halve kilo solide plader chokolade. Britiske Hotel Chocolat har det hele og mere til – hvorfor der helt sikkert er noget for enhver smag, og de udgør den perfekte gave. Jeg har personligt ofret mig for jer, og har prøvesmagt lidt forskelligt (you’re welcome), og indtil videre er jeg ikke stødt på ét eneste stykke, som ikke smeltede i munden og var sprængfyldt med smag. Det eneste minus er, at langt det meste smager af mere!

Luksuriøse æsker med fyldte chokolader

Skal det ose af luksus, vil jeg anbefale en af de mange ”Sleeksters”-æsker. Hotel Chocolat har et fast sortiment, men også et der varierer efter sæsonen. Lige nu har de selvsagt en masse med temaet jul, men jeg prøvesmagte nogle fra efterårskollektionen, som har en helt fantastisk sammensætning af fyldte chokolader med dyb, mørk chokolade, praliné, likørfyldte saltkaramelkugler, apple crumble, marcipan og meget, meget mere. Hvis du er på udkig efter en knap så stor æske, men stadig med ligeså meget variation og smag, så prøv deres ”H”-æsker, som blot er en mindre udgave af de store Sleeksters.

 

Chokolade til julebordet

Fordi udvalget hos Hotel Chocolat er så stort, har de også perfekte bud på mandelgaven, adventsgaver eller pakkespilsgaver. Og naturligvis har de masser af lækkerier til julebordet. I min familie gider vi ikke rigtig stå og fedte med hjemmelavet konfekt, så derfor køber vi gerne lækker chokolade til kaffen. Til familiejulefrokosten er det en tradition, at der skal være et perverst stort slikfad. Det er faktisk sket før, at vi har haft slik nok helt til påskefrokosten. Der er dog ikke den store fare for, at det er Hotel Chocolats overdådige chokolader, som ender med at være tilovers. Jeg havde fx planlagt at skulle have nogle af dem, jeg har fået med hjem til jul, men på mystisk vis, er der efterhånden ikke så mange tilbage… ups. Jeg må vist hellere slå et smut forbi FRB.C inden turen går hjem til Fyn til jul!

Min mor, søster og jeg juleaften sidste år, hvor min søster var gravid.
I år er første jul med lille baby M, og moster Rikke glæder sig!

Tak for denne gang

Dette var mit sidste indlæg for FRB.C, og jeg fatter simpelthen ikke, hvor hurtigt det er gået. 8 uger er bare fløjet forbi! Jeg håber, at I har været glade for mine indlæg, og har kunne bruge dem som inspirationskilde – jeg har i hvert fald hygget mig med at skrive dem.
Nu er der ikke så meget andet at sige end tusind tak, fordi I læste med og tak til Frederiksberg Centret for at lade mig være gæsteblogger. Det har været en fornøjelse!

Hvis I har lyst, må I meget gerne følge mig på min egen blog www.stickysweetdanish.com – og på Instagram hedder jeg @stickysweetdanish. Jeg håber, at vi ses dér.

Rigtig glædelig jul og godt nytår!

Kærligst,
Rikke