Opskrift på en formidabel og nem chokoladebombe

I kølvandet på opstarten af Den Store Bagedyst, har et ellers relativt ukendt fænomen ramt mig – nemlig lysten til at bage. Jeg elsker at spise kager, og gør det gerne (lidt for) flittigt. Men det dér med at bage dem, det gør jeg kun til helt særlige lejligheder. Det er som om, at der simpelthen ikke er tid til den slags kreativitet i en travl hverdag. Jeg har dog fundet en chokoladebombe, der er så sød og syndig og samtidig nem at lave, at det godt kan gå hen og blive lidt farligt på kaloriekontoen. Men hvis den spises med måde kan det ikke gå helt galt.

Ingredienserne til kagen kan findes i Føtex. Skal kagen være ekstra god, kan man med fordel lægge vejen forbi Hotel Chocolat eller Sv. Michelsen Chokolade og købe noget rigtig lækker chokolade. Orker du ikke selv at bage en kage? Så kan jeg anbefale et smut forbi Holm’s Bager – de har også nogle gode sager.

Psssst! Kagen passer perfekt ned i det flotte fad fra Pillivuyt som bl.a. findes i Imerco

Ingredienser til chokoladebombe

– 2 pakker Oreos
– 110 gram smeltet smør
– 200 gram mælkechokolade
– 100 gram mørk chokolade
– 2-2½ dl fløde
– 300 gram bær – gerne jordbær
– En lille håndfuld hakkede mandler
– En masse forskellig chokolade til at pynte med

Fremgangsmåde til at bare den formidable chokoladebombe


Blender fra Wilfa, Imerco // Fad fra Pillivuyt, Bahne // Dejskraber fra Blomsterbergs, Imerco // Chokolade, Hotel Chocolat
  1. Skyl bærene og tør dem på et rent viskestykke. De skal gerne være helt tørre, inden de kommer i kagen.

  2. Put Oreos i en blender og blend dem helt fint.

  3. Tilsæt smeltet smør og blend videre til det er en jævn masse.

  4. Fordel massen i den valgte form, både i bunden og også op ad kanterne på formen. Pres massen godt så der ikke opstår huller.

  5. Stil formen på køl.

  6. Bræk de 300 gram chokolade i mindre stykker og læg dem i en skål.

  7. Varm fløden langsomt op i en gryde lige indtil den rammer kogepunktet (inden den bobler løs).

  8. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt rundt, til der ikke er nogen chokoladeklumper tilbage.

  9. Hæld chokolademassen op i formen og fordel bærene på kagen.

  10. Stil kagen på køl kort, så chokoladen sætter sig lidt uden at stivne helt. Tag den ud og pynt med de ønskede chokolader samt hakkede mandler.
  11. Stil kagen på køl igen indtil den skal serveres.

Helt uden brug af ovn har du nu en lækker kage klar til efterårshygge inden døre, måske med varm kaffe i koppen og en lille plaid over benene. Det lyder ikke helt dårligt vel?