Let´s celebrate
December er højtiden for fester og julefrokoster. Imponér dine gæster med lækre cocktails i vintervenlige udgaver, som du serverer i smukke, festlige glas.
Cocktailglas fra Fredrik Bagger, Bahne, 399,95 kr. for 2 stk.
G&T glas fra Lyngby, Bahne, 199,95 kr. for 4 stk.
Shaker fra Bastian, Bahne, 299,95 kr.
Spiritus, føtex, se dagspris i butik.
Kniv fra Zwilling Imerco, 1.699,95 kr.
Målebæger fra Bastian, Bahne 99,95 kr.
Støder fra Bastian, Bahne 169,95 kr.
Ske fra Bastian, Bahne, 99,95 kr.
Cocktails med et julet tvist Vinter-Sangria
1 kande til ca. 5 pers.
1 flaske sød rødvin
2 økologiske appelsiner
1 økologisk æble
1 granatæble
1 spsk rørsukker
1 tsk kanel
rosmarin til pynt
evt. lidt danskvand
isterninger
Sæt i gang:
Skær appelsinerne i skiver, og kom dem i en stor skål eller kande. Drys kanel og rørsukker over, og massér det sammen, så saften fra appelsinerne frigives.
Hæld rødvinen over, tilføj tynde skiver af æble og kernerne fra granatæblet. Sæt sangriaen sættes på køl i min. 1 time.
Fyld et glas med is, og skænk sangriaen. Top evt. med lidt danskvand, hvis smagen er for kraftig, og pynt med en stilk rosmarin.
Hvid julemojito
1 person
1 limefrugt
8 mynteblade
1 tsk rørsukker
2 dl kokosmælk
danskvand til at toppe med
knust is
løse granatæblekerner
Sæt i gang:
Pres limefrugten i et glas med rørsukker, og tilføj 6 mynteblade. Pres saften ud af myntebladene med en støder, og bland til sidst med kokosmælk. Fyld glasset halvt op med is, hæld kokosmælken i, og top op med danskvand. Pynt med granatæblekerner og de sidste mynteblade.
Få mere inspiration til festlige cocktails:
‘Bartenderens grundbog’ af Hasse Bank Johansen og Tue Lindholdt Rasmussen,
Bog & idé, 249,95 kr.
‘Bartenderens cocktails’ af Jeppe Nothlev og Nicklas Jørgensen,
Bog & idé, 269,95 kr.
‘Cocktails for hjemmebryggere’ af Sune Urth,
Bog & idé, 249,95 kr.