Åbningstider i dag I dag →

Danish (Denmark)

Danish (Denmark)

English (United Kingdom)

Søg

Frederiksberg Centret logo

PLUS+ tilmelding

Der er desværre sket en fejl i oprettelsen. Prøv igen

Tillykke! Du er nu oprettet som PLUS+ medlem

Vilkår og betingelser for PLUS+

Rediger Min Bruger

Der er desværre sket en fejl ved opdateringen af profilen. Prøv igen

Afmeld

Anmod om arkiv

Gør følgende for at få tilsendt dit arkiv Før vi kan sende dig det fulde arkiv med den data, der er opbevaret på dig, har vi brug for at du bekræfter, at det er dig, der har efterspurgt arkivet. Derfor er der sendt et link til den email, som du har oprettet dig med. Når du modtager emailen er der er link, som henter din data. Dette link er aktivt i 24 timer og kan kun bruges 1 gang. For at bestille arkiv, tryk OK.

Skift Email

Bekræft afmelding

Skift email

Din e-mail adresse i PLUS+ er nu ændret

Der skete en fejl, prøv igen senere

Butikker

Spisesteder

Det sker

Nyheder & Tilbud

Inspiration

Om PLUS+

Information

Praktisk info

Åbningstider

Parkering

Gavekort

Turistguide

Om Frederiksberg Centret

Find os

Job

Kontakt

Solsikkesnoren

Vidste du?

  • Butikker
  • Spisesteder
  • Det sker
  • Nyheder & Tilbud
  • Inspiration
  • Om PLUS+
  • Information
    • Praktisk info
    • Åbningstider
    • Parkering
    • Gavekort
    • Turistguide
    • Om Frederiksberg Centret
    • Find os
    • Job
    • Kontakt
    • Solsikkesnoren
    • Vidste du?

Nem juledessert fra Klaus Andersen, vinder af Den Store Bagedyst 2022.

Her er mit bud på, hvordan du kan bruge resterne af risengrøden. Den fungerer fint både som dessert men også til morgenmad eller på brunchbordet i juledagene.

 


Råvarer

Klatkager:                                          
Risengrød              500g                     
Mel                        50g                      
Æg                        2                           
Sukker                   30g                      
Smør                     70g                        
Vaniljestang          2 stk                       

Karamel Ganache:                             
Fløde (1)               89 g                        
Mælk                     29 g                       
Mørk sirup            20 g                        
Gold chokolade     100 g                     
Husblas                 2 stk                       
Fløde (2)               211 g                      
Kardemomme        1 tsk                    
Kanel                    1 tsk                                                          

Kirsebærsauce:
Vaniljestang           1 stk
Sukker                   65 g
Portvin                   1 dl
Appelsin juice        2 dl
Kirsebærvin           1 dl
Frosne kirsebær    400 g
Majsstivelse           1,5 spsk

Kardemomme-karamel:
Fløde                     113, 5 g
Kardemomme        1 tsk
Sukker                   100 g
Vand                     30 ml
Salt                       ½ tsk
Kanel                    1 tsk       

Lidt ristede mandler

                                                         
                                                           


Fremgangsmåde 

Klatkager:
Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Når risengrøden er under 60 grader, kan klatkagerne laves.
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem i sukkeret.
Tag risengrød, æg, vaniljesukker og smeltet smør og bland det med en træske.
Hæld mel i blandingen, og rør sammen.
Flad ’kagen’ ud på en bradepande i ca. 1 cm dybde.
Bag i 15-20 minutter, til overfladen er gyldenbrun.
Udstik kagen når den er kold.

Ganache:
Udblød husblas.
Opvarm fløde(1), sirup  og krydderier til kogepunktet.
Tilsæt den udblødede husblas.
Hæld den varme væske over chokoladen.
Stavblend til den bliver glat.
Tilsæt så den kolde fløde(2) mens der stadig blendes.
Sæt straks på køl (helst i 6 timer).
Pisk stiv og put det i en sprøjtepose.

Kirsebærsauce:
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem i sukkeret.
Kom sukker sammen med vanilje, portvin, appelsinjuice, kirsebærvin og vand i en gryde. Kog det op og lad det simre i nogle minutter.
Kom de frosne kirsebær i gryden, kog op igen og lad det simre i 10 minutter.
Rør lidt majsstivelse ud i koldt vand og kom en smule i ad gangen, til kirsebærsaucen tykner let. Sigt evt. saucen

Kardemommekaramel:
Hæld sukker og vand op i en gryde.
Sæt sukker og vand over på blusset med låg, så kondensen renser siderne for sukker.
Hæld fløde, kanel og kardemomme over i en anden gryde og opvarm
Når sukkeret er blevet til karamel, hæder du fløden over i sukkeret forsigtigt under omrøring.
Smag til med salt og evt mere kardemomme/kanel. Lad den køle af og put den i sprøjtepose.

Samling af ’kagen’:
Placer en klatkage på en tallerken.
Sprøjt ganachen i et selvvalgt mønster.
Drys lidt ristede mandler over.
Og server med kirsebærsauce.

 

TIP:
Du kan sagtens bruge en krisebærsauce fra supermarkedet.

Hvis du ikke lave karamellen selv, kan du tage en dåse Dulce de leche og blande den med krydderier, den fungerer også ret godt sammen med klatkagerne


Er du tilmeldt FRB.C PLUS+?

Fortjener du også lidt ekstra? Så tilmeld dig FRB.C PLUS+ og få gode tilbud, særlige invitationer og små overraskelser.

Læs mere om FRB.C PLUS+ her

Find det vigtige

Åbningstider Butikker Find os Parkering Køb gavekort her Tidligere afholdte events Udlejning af butikslokale Shoppingcentre i DSC

Kontakt os

Frederiksberg Centret

Falkoner Allé 21

2000 Frederiksberg

Kontakt os her      →

Find vej på Google Maps

Følg os på Instagram

Følg os på Facebook

En del af Danske Shoppingcentre

|

Privatlivspolitik

|

Cookies

Privatlivspolitik

|

Cookies

*Indholdet i butiksnyheder og tilbud på vores platforme stammer direkte fra vores enkelte butikslejere og/eller butikskæder. Danske Shoppingcentre og Frederiksberg Centret påtager sig intet ansvar for dette indhold. Den enkelte butik/butikskæde tager forbehold for eventuelle pris- og korrekturfejl, tekniske fejl samt udsolgte varer.