Opskrifter der smager af sommer
Salat med burrata, fersken og grillede grøntsager
(4 personer)
- 2 røde peberfrugter
- 20 røde cherrytomater på stilk
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2 modne ferskner, uden sten
- 2 små, rå, gule rødbeder, skrællede
- 2 håndfulde rucola
- 8 gule cherrytomater
- 20 kalamataoliven, uden sten
- 2 kugler burrata eller bøffelmozzarella
Krydderolie
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 6 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Saften af 1/2 citron
- Havsalt og friskkværnet peber
Varm ovnen op til 200 grader, og læg bagepapir på en bageplade. Skær peberfrugter i skiver på 2 cm tykkelse, og kom dem og tomaterne på bagepladen. Dryp olie, salt og peber på, og vend det rundt. Bag i 20-25 minutter, eller til det er mørt og let branket.
Krydderolie: Kom alle ingredienser i en foodprocessor, og blend, til det er groft blandet. Stil til side.
Salat: Skær ferskner i både, riv rødbederne, og læg begge dele oven på rucola’en sammen med peberfrugter, ovnbagte og friske tomater og oliven. Riv burrataen i store stykker, og læg den øverst. Servér med rødbedecreme, og dryp med krydderolie.
Rødebedecreme
- 500 g rå rødbeder, trimmede, uden top og skrællede
- 2 modne avocadoer, uden sten og kødet gravet ud
- fintrevet skal og saft af 2 usprøjtede citroner
- 2 spsk syltede kapers, afdryppede og skyllede
- 1 spsk dijonsennep
- havsalt og friskkværnet sort peber
Riv rødbederne, kom dem i en foodprocessor eller blender sammen med resten af ingredienserne. Krydr med salt og peber og kør det sammen. Opbevar rødbedecremen i køleskabet i et glas med luk tæt låg – den holder sig frisk i 4-5 dage.
Chermoula bagt aubergine med krydrede kikærter (4 personer)
4 auberginer
Chermoula
- 4 fed hvidløg, pillede
- 4 tsk stødt spidskommen
- 4 tsk stødt koriander
- 2 tsk røget paprika
- 1/2 tsk havsalt
- 1/2-1 tsk chiliflager
- 6 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Saften af 1 citron
Krydrede kikærter
- 3 rødløg, pillede
- 1 ds (400 g) kikærter, skyllede og afdryppede
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1/4 tsk stødt ingefær
- 1/4-1/2 tsk chiliflager
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Saften af 1/2 citron
- Havsalt og friskkværnet peber
Citrussalat
- 2 appelsiner, skrællede
- 35 g mandler, ristede
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld rucola
- 4 spsk rosiner
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Havsalt og friskkværnet peber
TIP! I føtex’ grønne marked finder du det lækreste udvalg af både lokale råvarer og eksotiske specialiteter.